Derde slachtoffer lawine Valfréjus geborgen

Bij een lawine in het Franse skigebied Valfréjus kwamen drie studenten van 21, 22, en 25 jaar van de Nijmeegse studentenvereniging Navigators om het leven.

De studentenkerk in Nijmegen waar ze een herdenkingsplek hebben ingericht ter nagedachtenis aan de lawineslachtoffers in Frankrijk.
De studentenkerk in Nijmegen waar ze een herdenkingsplek hebben ingericht ter nagedachtenis aan de lawineslachtoffers in Frankrijk. Foto Piroschka van de Wouw/ANP

Het lichaam van het derde Nederlandse slachtoffer dat omkwam bij een lawine in het Franse skigebied Valfréjus is geborgen. Dat bevestigt de directeur van het skigebied aan NRC. Bij de lawine kwamen drie studenten van 21, 22, en 25 jaar van de Nijmeegse studentenvereniging Navigators om het leven.

De drie studenten waren op 8 maart buiten de officiële piste aan het snowboarden toen zij werden verrast door de sneeuw. De lichamen van de andere twee slachtoffers waren al eerder geborgen. Het laatste slachtoffer werd zondagochtend gevonden door twee pistewachten en een lawinehond, die op pad waren gegaan nadat het had geregend. Daardoor waren gaten ontstaan in de sneeuw. Sinds de lawine was het sneeuwniveau al met een halve meter gedaald.

De politie heeft het lichaam geborgen met een helikopter. De familie van de jonge man is inmiddels op de hoogte gebracht.