Optimisme

Beursrecord voor Londense FTSE-index

De Britse aandelenindex FTSE 100 is nooit eerder op zo’n hoge stand gesloten als vrijdag. Met ruim 7.424 punten verbrak de beursindex voor de tweede dag op rij een record. Ondanks de Britse uittreding uit de Europese Unie, die volgens veel economen grote gevolgen zal hebben voor het bedrijfsleven, doen aandelen van Britse bedrijven het de laatste maanden opvallend genoeg uitstekend. De afgelopen week steeg ook het Britse pond weer wat ten opzichte van de dollar. Niet alleen Britse beleggers zijn optimistisch over de nabije toekomst: ook de Amsterdamse beursindex AEX kwam vrijdag met 515 punten op de hoogste slotstand in vijf jaar. Ook de Dow Jones breekt de laatste tijd record na record. Veel beleggers en bedrijven verwachten de komende tijd groei. (NRC)