Diplomatieke rel

Geen Turkse karateka’s op Dutch Open in Rotterdam

De diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije heeft ook sportieve gevolgen. De Turkse delegatie is niet naar het Dutch Open karate in Rotterdam gekomen, dat dit weekend wordt gehouden. Dat zei toernooidirecteur Ronald Meijer tegen de NOS. Er is geen officiële afmelding binnengekomen en evenmin een reden voor de afwezigheid, maar de Meijer gaat ervan uit dat de diplomatieke spanningen een beslissende rol hebben gespeeld. „De afmelding kwam binnen via de vriendschappelijke contacten tussen coaches en sporters.” Het Dutch Open karate is een van de grootste toernooien ter wereld. De organisatie heeft meer dan 1.200 inschrijvingen, onder wie vele wereldkampioenen. Volgens de NOS zouden 47 karateka’s uit Turkije meedoen. Meijer: „Het is absoluut jammer dat de Turken niet meedoen. Het is een sterk karateland met vele kampioenen.” (ANP)