Skiën

Weirather wint eerste wereldbeker Super-G

Tina Weirather
Tina Weirather Foto EZRA SHAW / AFP

Tina Weirather uit Liechtenstein heeft voor het eerst in haar loopbaan de eindzege geboekt op een van de wereldbekeronderdelen. Dat deed Weirather donderdag in het Amerikaanse skioord Aspen op de Super-G. Ze hield de Sloveense Ilka Stuhec achter zich en passeerde haar daardoor nog net in het eindklassement. Het verschil tussen beiden bedroeg 0,35 seconde. Weirather (27) was bij de WK tweede op de Super-G. Ze won in haar loopbaan tot dusverre zeven wereldbekerwedstrijden, waarvan vijf op de Super-G. De Amerikaanse Lindsey Vonn ging onderuit in Aspen, maar hield daar geen ernstige blessures aan over. Bij de mannen was de winst in de laatste super-G van het seizoen voor de Oostenrijker Hannes Reichelt. De Noor Kjetil Jansrud werd negende, maar de eindzege in het wereldbekerklassement kon hem al niet meer ontgaan. (ANP)