Kust van Jemen

Ruim 30 bootvluchtelingen dood door aanval Apache-helikopter

Voor de kust van Jemen zijn ruim 30 doden gevallen door een aanval van een Apache-helikopter op een boot met Somalische vluchtelingen. Onduidelijk is wie de aanval donderdag uitvoerde. Een boot met Somalische vluchtelingen, in bezit van officiële documentatie van de VN Vluchtelingenorganisatie, was op weg van Jemen naar Soedan. Voor de kust van Jemen werden zij vanuit een helikopter beschoten. Volgens een ooggetuige zijn er circa tachtig mensen uit het water gehaald. In Jemen woedt een burgeroorlog. Het gebied waar de vluchtelingen werden aangevallen staat onder controle van shi’itische Houthi-rebellen gesteund door Iran. Zij voeren oorlog tegen de door Saoedi-Arabië gesteunde soennitische regering van Jemen. In Somalië vinden aanslagen plaats en heerst hongersnood. (Reuters)