KoningSalmanin Beijing

Foto Reuters

De Saoedische koning Salman (tweede van links) is op bezoek in China. In de Grote Hal van het Volk in Beijing ontmoette hij vrijdag premier Li Keqiang. De 81-jarige vorst reist al enkele weken door Azië, met een gevolg van 1.500 man bestaande uit prinsen, zakenlui en ondersteunend personeel. Het gezelschap verplaatst zich in tien vliegtuigen. Eerder was Salman al in Indonesië, Maleisië, Brunei en Japan.

China en Saoedi-Arabië kwamen vrijdag investeringsprojecten ter waarde van ruim 60 miljard euro overeen. Saoedi-Arabië is China’s belangrijkste leverancier van ruwe olie. China op zijn beurt heeft onlangs een groot investeringsprogramma voor Centraal-Azië en het Midden-Oosten opgezet, waarin Saoedi-Arabië een belangrijke rol speelt. Overigens wijst de praktijk uit dat veel van de overeengekomen investeringsprojecten vaak slechts ten dele of niet van de grond komen.