Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Muslim Queen Elizabeth.
Muslim Queen Elizabeth. Foto Bixentro
 1. Dit gebeurt er als de Britse koningin overlijdt


  The Guardian heeft een prachtig, goed uitgezocht en ook geestig stuk geschreven over de geheime draaiboeken die ten paleize klaarliggen voor als de Britse koningin Elizabeth overlijdt, vindt Juurd Eijsvoogel.

 2. In Jemen werken vrouwen nu wel buitenshuis

  In het ultraconservatieve Jemen zijn ze niet gewend aan vrouwen die in winkels werken, maar de oorlog dwingt ze ertoe. Voor het eerst krijgen vrouwen banen buitenshuis, staat in een stuk van Middle East Eye. Een aanbeveling van Carolien Roelants.

 3. Waar blijven Trumps spontane foto’s?


  Van Obama zagen we privébeelden, van Trump zien we tot nu toe alleen foto’s van officiële momenten. Waar blijven de spontane foto’s? Arjan de Jongh las in The New Yorker over de plakbandjes op zijn stropdas en zijn moeizame relatie met fotografie.

 4. Het alternatieve universum van Kellyanne Conway

  Een diepgaand en vermakelijk portret van vooraanstaand Trump-adviseur Kellyanne Conway in The Atlantic. Speciale aandacht voor haar kenmerkende ‘verbal fog’. Een aanrader van Diederik van Hoogstraten.

 5. Het bekendste gezin van het moment

  En dan nog iets luchtigs: Robert Kelly ging het hele internet over nadat zijn kinderen hem onderbraken terwijl hij live in een BBC-uitzending was. Jacco Hupkens zag op The Guardian zijn reactie. “We maakten ons zorgen dat de BBC ons nooit meer zou bellen.”