VolkerWessels boekt grotere winst over 2016

Het bouwbedrijf profiteert van de verder aantrekkende bouwmarkt en maakt ruim twintig procent meer winst.

Het kantoor van VolkerWessels in Amersfoort
Het kantoor van VolkerWessels in Amersfoort Lex van Lieshout/ANP

Bouwbedrijf VolkerWessels heeft over 2016 ruim 21 procent meer winst gemaakt dan over 2015. Het bouwbedrijf boekte een nettowinst van 103 miljoen euro over voortgezette activiteiten. De omzet nam met 3 procent toe tot 5,5 miljard euro. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend in haar jaarverslag.

Het positieve resultaat wordt geboekt ondanks enkele tegenvallers vorig jaar. VolkerWessels heeft - net zoals veel andere bedrijven - last van nadelige wisselkoerseffecten bij projecten in Groot-Brittanië. Daar kwamen nog problemen in Canada bij door bosbranden. Door verbeterde markomstandigheden op de steeds meer aantrekkende bouwmarkt en nieuwe projecten wist het bedrijf echter toch meer winst te maken.

Voor volgend jaar staat een orderportefeuille van 8,2 miljard uit, een nieuw record voor het bedrijf. Meer laat het bedrijf echter niet weten over de toekomst. Wel is bekend dat VolkerWessels een beursgang onderzoekt. De familie Wessels zou haar kapitaal beter willen spreiden. Bij een beursgang worden geen nieuwe aandelen uitgegeven, schrijft het bedrijf in het jaarverslag.

Lees ook: VolkerWessels wil mogelijk naar Amsterdamse beurs

VolkerWessels is onderneming met meer dan honderd werkmaatschappijen onder haar eigen naam. Zij zijn vaak actief in een specifiek gebied van de bouw, zoals spoorwegovergangen of waterwerken.