Salma

Opeens staat het mooiste meisje van Rotterdam in de Rimboe. Gekleed in glimmende zwarte skinny jeans met een rood/wit afgebiesd leren jack over een sneeuwwit T-shirt van west-side’s momenteel favoriete merk Dsquared2. Op haar strak achterover gekamde haren heeft ze een vilten mannenhoed gezet. En in haar armen draagt ze een klein wit konijntje bijna als een mode- accessoire. Ze kan zo in de Vogue. Eens in de week rijdt de 17-jarige Salma vanuit Rotterdam-Zuid richting de dierenwinkel.

„Ik woon op het Noordereiland, daar gebeurt echt helemaal niks. Op heel zuid trouwens niet!” Ze lacht een verpletterende filmsterrenglimlach.

Esdra krijgt in de dierenwinkel regelmatig bezoek van knappe dames. Ze komen voor de sfeer, een praatje en natuurlijk de dieren. Om met ze te knuffelen en ze zachtjes lieve woordjes toe te fluisteren. Zo is er het ‘rattenvrouwtje’, een drukke carrièrevrouw die regelmatig aan het einde van de dag nog snel langs wipt om na gedane arbeid even helemaal zen te worden met de kleine ratten. Een cavia-minnend Kardashian-duo uit Den Bosch, op doorreis naar de de moccrodiscotheek Cabaret Sultana in Zoetermeer en vandaag dus Salma van Zuid. Ze weet net als alle andere dames de weg in de dierenwinkel. Je hoeft geen toestemming te vragen om de konijntjes, ratjes en cavia’s uit de bakken te nemen. Esdra weet dat de bezoeksters heel voorzichtig met de beestjes zullen omgaan.

Salma komt al jaren in de Rimboe. Toen ze stage liep bij de bling bling-modewinkel Richard Shoes schuin tegenover de Rimboe kwam ze zelfs iedere dag wel even langs.

„Ik kom voor de dieren maar natuurlijk ook voor het laatste nieuws. Esdra en ik praten veel over relaties en jongens uit de buurt die hier langskomen. Hij adviseert me over met wie je wel en met wie je beter niet kunt omgaan.”

Als ze klaar is met het Da Vinci College hoopt ze op haar 21ste stewardess te worden, vertelt ze.

„Waarom geen fotomodel?!”, roept Esdra uit, „zo knap als jij bent!”

Een groepje buurtjongens dat zich bij de toonbank verzameld heeft kijkt schaapachtig van Salma naar Esdra en weer terug. Sprakeloos van zoveel schoonheid en charme, midden in de dierenwinkel. Weg zijn de stoere praatjes van ze. Ze haalt haar schouders op terwijl ze het konijntje nog steviger tegen zich aan drukt. „Jongens uit West zijn gewoon leuker dan die op Zuid. West is best!”

Journalist schrijft over stadsfauna.