Banken

ING wil Balkenende en Wijers als commissaris

. Oud-premier Jan Peter Balkenende treedt zeer waarschijnlijk toe tot de raad van commissarissen van ING. De bank heeft hem samen met oud-D66-minister van Economische Zaken Hans Wijers en de Oostenrijkse Margarete Haase, financieel topvrouw bij machinefabrikant Deutz, voorgedragen voor de toezichthoudende raad. Op 8 mei moeten de benoemingen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering worden bekrachtigd. Op dit moment is Balkenende, premier namens het CDA tussen 2002 en 2010, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en extern adviseur bij accountantsfirma EY, waar hij vijf jaar partner was.

ING wil dat Hans Wijers voorzitter van de raad van commissarissen wordt. Als zijn benoeming wordt goedgekeurd wordt hij in september dit jaar commissaris en in 2018 voorzitter. (NRC)