arbeidsvoorwaarden

ABN Amro beperkt vertrekpremies voor bestuurders

Bestuurders van ABN Amro die voortijdig moeten vertrekken krijgen voortaan nog maar drie maandsalarissen mee. Voorheen was dat een jaarsalaris. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de bank woensdag publiceerde. In het contract dat topman Kees van Dijkhuizen heeft gekregen toen hij op 1 januari van dit jaar Gerrit Zalm opvolgde, is al zo’n versoberde vertrekregeling opgenomen. De raad van commissarissen wil dat beleid gaan doorvoeren voor alle toekomstige bestuursleden.

Uit het jaarverslag blijkt verder dat Zalm geen vertrekpremie heeft ontvangen. De onlangs opgestapte Chris Vogelzang evenmin. Caroline Princen heeft wel drie maanden doorbetaald gekregen. Haar vertrek hing samen met de reorganisatie die ABN in augustus aankondigde en waardoor 1.400 banen verdwijnen bij de bank. (ANP)