voetbal

Voorstellen tot hervorming van eredivisie teruggebracht van zeven tot drie modellen

De achttien eredivisieclubs hebben in Wageningen tijdens een tweedaagse vergadersessie over hervorming van de eredivisie het aantal van zeven modellen teruggebracht tot drie. De eerste optie betreft een eredivisie met achttien clubs, met na de reguliere competitie een kampioenspoule met zes teams, die in een halve competitie om de titel strijden. Optie 2: een eredivisie van zestien clubs, met een kampioenspoule van zes teams, die in een volledige competitie om de titel strijden. Mogelijkheid 3: de huidige competitie-opzet blijft ongewijzigd. De komende maanden gaan de clubs in verschillende samenstellingen discussiëren over de resterende voorstellen. Mogelijk ligt er dan bij de voorjaarsvergadering betaald voetbal, eind mei, al een definitief voorstel op tafel. Een eventueel nieuwe competitie-opzet kan overigens pas op z’n vroegst in het seizoen 2018-2019 worden ingevoerd. (ANP)