Twee kiezers in gesprek. Hij stemt Piratenpartij, zij kiest GroenLinks

Kijken Waarom stem jij wat je stemt? Elke dag tot en met de verkiezingen gaan kiezers met elkaar in debat.

Je keuze voor een politieke partij is soms lastig uit te leggen. In de serie ‘de kiezer in debat’ van NRC en WaaromKiesJij.nl proberen telkens twee verschillende kiezers dat toch en gaan met elkaar in gesprek.

Elke dag tot aan de verkiezingen zullen deze debatten op nrc.nl worden uitgezonden. Als laatste zijn Willem Hamminga (Piratenpartij) en Rieneke Enzlin (zweefde nog, maar weet het inmiddels: GroenLinks) aan de beurt.

Bekijk hieronder de video:

En? Wat vonden jullie van het debat?

Willem Hamminga:

“Mijn gesprekspartner voerde aan dat het eigenlijk allemaal wel goed lijkt te gaan in Nederland, zelf was ze er in ieder geval weinig op achteruit gegaan. Het voelde een beetje als een eenrichtingsgesprek. Ik had zelf graag wat meer weerwoord gehad.”

Rieneke Enzlin:

“Het was een interessant gesprek: Willem had een heel uitgesproken mening. Ik luister altijd graag naar andere meningen, dat vind ik verrijkend.”

Zijn jullie van mening veranderd?

Hamminga:

“Mijn mening is hetzelfde gebleven, ook vanwege de aard van het gesprek.”

Enzlin:

“Nee, mijn mening is niet veranderd. Daarvoor ligt onze visie te ver uit elkaar. Ik vraag mij af in hoeverre WaaromKiesJij nuttig is. Het doel is mensen uit hun bubbel halen, mensen die echt in een bubbel zitten zullen echter niet snel deelnemen aan dergelijke gesprekken.”

Deze serie is een productie van Waaromkiesjij.nl i.s.m. onafhankelijke documentairemakers (zie credits). Met dank aan: Modestraat, Amsterdam-Noord, Humanitas Bergweg, Rotterdam. Muziek: ‘We is Shore Dedicated, CC BY - NC 4.0’. Zelf in gesprek met kiezers van andere partijen? Ga naar WaaromKiesJij.nl.