In beeld

En maar wachten op de exitpoll

Door het hele land, maar toch vooral in de Randstad, waren de politieke partijen bijeen om samen de uitslag af te wachten., tussen hoop en vrees.

Mona Keijzer en Madeleine van Toorenburg tijdens de verkiezingsavond van het CDA in De Remise in Den Haag. De partij zou volgens de definitieve exitpoll zes zetels winnen en met 19 zetels in de Tweede Kamer komen.
Foto Lex van Lieshout / ANP
Aanhangers van VNL zijn bijeen in de Beachclub Bait in Wassenaar om de verkiezingsuitslag te volgen. Uit de definitieve exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos zou VNL geen zetel krijgen in de Kamer.
Foto Piroschka van de Wou / ANP
Leden van de PvdA zijn tijdens de verkiezingsavond van de PvdA in de Amsterdamse Westerunie. De partij zou volgens de definitieve exitpoll een historische nederlaag hebben geleden en zou op negen zetels komen.
Foto Bart Maat / ANP
Leden van de SGP zijn bijeen in Madurodam om de verkiezingsuitslag te volgen na afloop van de Tweede Kamerverkiezingen.
Foto Jeroen Jumelet / ANP
Aanhangers van Artikel1 zijn in Café restaurant Dauphine in Amsterdam bijeen om de verkiezingsuitslag te volgen. De partij zou niet voldoende stemmen hebben behaald om op een zetel te kunnen rekenen, zo blijkt uit de definitieve exitpoll.
Foto Bas Czerwinski / ANP BAS
Denk-lid Farid Azarkan spreekt de aanwezigen toe in het partijkantoor van DENK waar lijsttrekker Tunahan Kuzu met partijgenoten de exitpolls volgt na afloop van de Tweede Kamerverkiezingen.
Foto Marco de Swart / ANP
Partijleden zijn tijdens de verkiezingsavond van de ChristenUnie bijeen in Grand Cafe de Tijd. De partij krijgt er volgens de exitpoll één zetel bij en stijgt naar zes zetels.
Foto Jeroen Jumelet / ANP
De pers staat opgesteld bij het Tweede Kamergebouw waar PVV-leider Geert Wilders de uitslagen volgt na de Tweede Kamerverkiezingen.
Foto Remko de Waal / ANP
De stembiljetten worden met de hand geteld na het sluiten van de stembureaus in het stadhuis in Den Haag .
Foto Marten van Dijl / ANP
Aanhangers van Forum voor Democratie (FVD) komen samen in Level Eleven in Amsterdam om de verkiezingsuitslag te volgen.
Foto Vincent Jannink / ANP
Ivo Opstelten steekt zijn duim op. Hij is in de WTC The Hague om de verkiezingsavond te volgen.
Foto Jeryy Lampen / ANP
Sylvana Simons van Artikel1 spreekt in het Amsterdamse Café restaurant Dauphine tijdens de verkiezingsavond. Uit de exitpoll blijkt dat de partij geen zetels heeft gekregen.
Foto Bas Czerwinski / ANP
De PvdA is tijdens de verkiezingsavond bijeen in de Westerunie in Amsterdam. De partij heeft een historisch verlies geleden.
Foto: Olivier Middendorp