Feyenoord

Uitstel tuchtzaak Vilhena, duel met Ajax onzeker

De beroepszaak van Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena tegen zijn schorsing is uitgesteld tot woensdag 29 maart. Het gevolg is dat hij zondag kan meespelen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De beroepszaak zou een week eerder worden afgehandeld, maar vanwege de interlandperiode is dat nu eind maart geworden, meldt een woordvoerder van de voetbalbond KNVB dinsdag. De tuchtcommissie van de KNVB legde Vilhena vorige week een straf op van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor een elleboogstoot tegen Mathias Pogba in het uitduel met Sparta. Feyenoord tekende beroep aan tegen dat vonnis, waardoor Vilhena afgelopen zondag tegen AZ van de partij was. Sparta heeft inmiddels het verzoek van de KNVB gekregen om de schriftelijke verklaring van Pogba te voorzien van een handtekening van de Fransman. De spits had eerder een voor Vilhena ontlastende verklaring afgelegd, maar daar bleek geen handtekening onder te staan. Na het duel met Heerenveen, zondag, speelt Feyenoord op 2 april de uitwedstrijd tegen Ajax. Drie dagen daarna volgt het thuisduel met GA Eagles en op 9 april moet Feyenoord naar PEC Zwolle. (ANP)