Conflict Telegraaf

Hans Bakker nieuwe interim-directeur bij TMG

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft Hans Bakker dinsdag benoemd tot interim-bestuurder. Dat meldt het mediabedrijf op zijn website. Bakker was directeur van congrescentrum RAI Amsterdam en reisorganisatie TUI. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van TMG.

TMG-directeur Harry de Wit, verantwoordelijk voor Landelijke Media, heeft het bedrijf dinsdag juist verlaten. Eerder sprak De Wit zich publiekelijk uit voor een overname door Talpa. Dat viel binnen het bedrijf bijzonder slecht. De commissarissen van TMG hebben namelijk een overname-akkoord gesloten met het Belgische Mediahuis, onder meer eigenaar van NRC.

Ook Talpa, het bedrijf van John de Mol, wil TMG overnemen. Talpa heeft inmiddels ruim 25 procent van de aandelen in handen. Mediahuis, dat samenwerkt met de aandeelhoudersfamilie Van Puijenbroek, bezit 59 procent. Zonder medewerking van de ander kan geen van beide TMG overnemen. De Mol biedt echter meer geld: 6,50 euro per aandeel. Mediahuis en de familie bieden 6 euro.

Talpa stapte naar de rechter, evenals de centrale ondernemingsraad van TMG en beleggersclub VEB. Donderdag dient de zaak in Amsterdam.