Twee kiezers in gesprek. Hij stemt VVD, hij kiest De Burger Beweging

Kijken Waarom stem jij wat je stemt? Elke dag tot aan de verkiezingen gaan kiezers met elkaar in debat.

Je keuze voor een politieke partij is soms lastig uit te leggen. In de serie ‘de kiezer in debat’ van NRC en WaaromKiesJij.nl proberen telkens twee verschillende kiezers dat toch en gaan met elkaar in gesprek.

Elke dag tot en met de verkiezingen worden deze debatten op nrc.nl uitgezonden. Vandaag zijn Iman Pieter Duin (VVD) en René Visser (De Burger Beweging) aan de beurt.

Bekijk hieronder de video:

En? Wat vonden jullie van het debat?

René Visser:

“We hadden een heel leuk debat. Over 80 procent van alle thema’s waren we het wel eens. En qua andere onderwerpen kom je als je elkaar spreekt en informatie uitwisselt al een stuk dichter bij elkaar.”

Iman Pieter Duin:

“Het was aangenaam om een gesprek te voeren op basis van wederzijds respect, ondanks het feit dat we van mening verschilden over bepaalde onderwerpen. Ik heb ook echt wel dingen bijgeleerd, ik wist bijvoorbeeld helemaal niet dat De Burger Beweging het geldstelsel wilde veranderen. Dat zou nu erg gericht zijn op inflatie, en in het stelsel dat zij zouden invoeren niet.”

Zijn jullie van mening veranderd?

Visser:

“Nee, ik ben eigenlijk alleen maar gesterkt in mijn mening. Ik begrijp Iman wel beter, dat is het voordeel van zo’n gesprek.”

Duin:

“Niet zozeer van mening veranderd, maar ik zou wel meer willen weten van De Burger Beweging, want ze hebben interessante punten. Ik wil me er zeker nog verder over inlezen.”

Deze serie is een productie van Waaromkiesjij.nl i.s.m. onafhankelijke documentairemakers (zie credits). Met dank aan: Modestraat, Amsterdam-Noord, Humanitas Bergweg, Rotterdam. Muziek: ‘We is Shore Dedicated, CC BY - NC 4.0’. Zelf in gesprek met kiezers van andere partijen? Ga naar WaaromKiesJij.nl.