TMG benoemt Hans Bakker als interim-bestuurder

Bakker wordt de nieuwe interim-bestuurder. Het mediabedrijf is momenteel onderwerp van een overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis.

Foto Robin van Lonkhuiijsen/ANP

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft Hans Bakker dinsdag benoemd tot interim-bestuurder. Dat meldt het mediabedrijf op haar website. Hij blijft aan tot er een nieuwe Raad van Bestuur is ingesteld. Bakker was eerder directeur van congrescentrum RAI Amsterdam en reisorganisatie TUI. Bakker wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Grimmige overnamestrijd

TMG is momenteel verwikkeld in een overnamestrijd. Mediabedrijf Mediahuis, onder andere eigenaar van NRC Media, heeft een bod uitgebracht. Ook Talpa van John de Mol wil het bedrijf overnemen. Beide partijen zitten elkaar in de weg. Talpa heeft 20 procent van de aandelen in handen. Mediahuis, dat samenwerkt met de aandeelhoudersfamilie Van Puijenbroek, bezit 59 procent. Zonder medewerking van de ander kan geen van beide TMG overnemen.

Lees ook de reconstructie van de overnamestrijd: Hoe TMG in chaos werd gestort

Intern is er verdeeldheid over de overname. Eerder deze maand werden topmannen Geert Jan van der Snoek en Leo Epskamp geschorst. Zij gingen niet akkoord met het bod van Mediahuis, en wilden praten met Talpa, dat een hoger bod neer had gelegd. De raad van commissarissen wil wel een overname van Mediahuis.

Lees ook: TMG, ooit de jager, nu de prooi

Inmiddels is Talpa naar de rechter gestapt omdat het van mening is dat het geen kans heeft gehad TMG over te nemen. Ook de centrale ondernemingsraad van TMG en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zijn het niet eens met de overname door Mediahuis en hebben de gang naar de rechter genomen. Donderdag dient de zaak in Amsterdam.