In beeld

Kleurrijke foto’s van Huranga festival

Hindoes in India nemen deze dinsdag deel aan 'Huranga' bij de Dauji tempel in Mathura, een stad op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van New Delhi. Hurunga is een traditioneel spel dat wordt gespeeld door mannen en vrouwen op de dag na Holi, het festival van kleuren. Mannen overgieten vrouwen met gekleurd poeder en water tijdens het ritueel, terwijl vrouwen de mannen hun kleren uittrekken. Kastenverschillen doen er even niet toe tijdens het festival: iedereen mag iedereen bestoken met kleuren.
AFP / Chandan Khanna
REUTERS/Cathal McNaughton
AFP / Chandan Khanna
AFP / Chandan Khanna
REUTERS/Cathal McNaughton
REUTERS/Adnan Abidi
AFP / Chandan Khanna
AFP / Chandan Khanna
AFP / Chandan Khanna
AFP / Chandan Khanna
REUTERS/Adnan Abidi
REUTERS/Adnan Abidi