Hevige sneeuwval

Merkel later op bezoek bij Trump in verband met slecht weer

Het bezoek van bondskanselier Angela Merkel aan de Amerikaanse president Donald Trump is op het laatste moment verschoven in verband met slecht weer. Merkel en Trump zouden elkaar dinsdag ontmoeten in Washington. Op het laatste moment belde Trump Merkel met het advies de vlucht uit te stellen. Volgens het Witte Huis gaat zullen de twee elkaar vrijdag ontmoeten. In de nacht van maandag op dinsdag zou de Amerikaanse oostkust geteisterd worden door een fikse sneeuwstorm, plaatselijk wordt tot 60 centimeter sneeuw verwacht. Naar de ontmoeting tussen de twee leiders wordt met spanning uitgekeken. Trump heeft herhaaldelijk het immigratiebeleid van Merkel op de korrel genomen. De kanselier hoopt met het bezoek de basis te leggen voor een goede verstandhouding. (Reuters, AP).