Verenigde Staten

Ophef na tweet Congreslid over Wilders en ‘baby’s van anderen’

Een tweet van het Republikeinse Congreslid Steve King heeft dit weekend veel ophef onder Amerikanen op sociale media veroorzaakt. King, afgevaardigde uit Iowa, retweette een bericht van het aan de alt-right beweging gelieerde account Voice of Europe over PVV-leider Wilders en schreef erbij: „Wilders begrijpt dat cultuur en demografie ons noodlot zijn. We kunnen onze beschaving niet opbouwen met de baby’s van anderen.” Op Twitter betuigde Ku Klux Klan-boegbeeld David Duke enthousiast zijn steun. Burgerrechtenorganisaties en Democratische Congresleden reageerden verontwaardigd. King kwam eerder in opspraak met racistische uitspraken. Ook verzette hij zich tegen het afbeelden van de abolitioniste Harriët Tubman op het 20-dollarbiljet. (NRC)