Twee kiezers in gesprek. Hij stemt CDA, zij is een zwevend kiezer

Kijken Waarom stem jij wat je stemt? Elke dag tot aan de verkiezingen gaan kiezers met elkaar in debat.

Je keuze voor een politieke partij is soms lastig uit te leggen. In de serie ‘de kiezer in debat’ van NRC en WaaromKiesJij.nl proberen telkens twee verschillende kiezers dat toch en gaan met elkaar in gesprek.

Elke dag tot aan de verkiezingen zullen deze debatten op nrc.nl worden uitgezonden. Vandaag zijn Cees van der Kooij (CDA) en Thalita Muusse (zwevend) aan de beurt.

Bekijk hieronder de video:

En? Wat vonden jullie van het debat?

Cees van der Kooij:

“Het was een goed gesprek. Mijn gesprekspartner was een jonge vrouw die goed uit haar woorden kon komen. Het was leuk om over de keuze voor een politieke partij te kunnen praten.”

Talitha Muusse:

“Het beviel goed. Omdat hij wat ouder was en dus ook meer levenservaring had dan ik, had ik wel meer de neiging om hem te interviewen in plaats van in discussie te gaan. Dat was echter ook verhelderend: hij legde bijvoorbeeld uit waarom hij vindt dat het nu erg goed gaat met Nederland vergeleken met twintig of dertig jaar geleden.”

Zijn jullie van mening veranderd?

Van der Kooij:

“Ik niet per se, mijn keuze staat al vast. Ik denk dat zij misschien wel op het CDA gaat stemmen.”

Muusse:

“Nee, ik ben nog steeds zwevend. Het is niet zo dat het gesprek hielp bij het maken van een keuze voor een partij”

Deze serie is een productie van Waaromkiesjij.nl i.s.m. onafhankelijke documentairemakers (zie credits). Met dank aan: Modestraat, Amsterdam-Noord, Humanitas Bergweg, Rotterdam. Muziek: ‘We is Shore Dedicated, CC BY - NC 4.0’. Zelf in gesprek met kiezers van andere partijen? Ga naar WaaromKiesJij.nl.