Spanje

Vier dagen na stunt tegen PSG verliest Barcelona – Real profiteert

Real Madrid heeft zondag optimaal geprofiteerd van de nederlaag van concurrent FC Barcelona. De Madrilenen wonnen met 2-1 van Real Betis en namen de koppositie over van de Catalanen. Real Madrid heeft nu twee punten meer dan Barcelona en heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Barcelona, dat vorige week in de Champions League nog stuntte met een 6-1 zege op Paris Saint-Germain, verloor met 2-1 van Deportivo (vijftiende op de ranglijst). Barcelona kwam in de eerste helft op achterstand toen Joselu profiteerde van slordig verdedigen. Vlak na rust trok Luis Suárez de stand gelijk voor Barcelona, dat speelde zonder Neymar, de hoofdrolspeler in de miraculeuze ontsnapping tegen PSG. Álex Bergantiños maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt voor Deportivo. (NRC)