paardensport

Nederlands podium bij Grote Prijs Indoor Brabant

Uitsluitend Nederlandse springruiters op het podium na de Grote Prijs bij Indoor Brabant. Leopold van Asten was zondag met VDL Groep Zidane de snelste in de barrage. Hij bleef met 39.29 de eveneens foutloze maar minder snelle Wout-Jan van der Schans en Marc Houtzager voor. De vier buitenlanders bij de barrage – Lorenzo de Luca (Italië), Bertram Allen (Ierland), Kevin Staut en Simon Delestre (beiden uit Frankrijk) – maakten een fout.

Indoor Brabant maakt vanaf volgend jaar deel uit van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, een serie van prestigieuze springwedstrijden. Dat maakte de organisatie zondag bekend. De wedstrijden in de Brabanthallen krijgen daarmee dezelfde status als vergelijkbare evenementen in Aken, Calgary (Spruce Meadows) en Genève. Wanneer een ruiter drie van deze wedstrijden achter elkaar wint, krijgt hij een bonus van 1 miljoen euro. Wie twee keer achter elkaar de beste is, ontvangt een half miljoen. Het prijzengeld bij Indoor Brabant gaat dan van 400.000 naar 800.000 euro.