Memphis Depay lijkt z’n weg gevonden te hebben bij Lyon

Voor de tweede keer in drie wedstrijden was Memphis de man van de wedstrijd. Zondag bekroonde hij een geweldig optreden met de mooiste goal van dit weekeinde.

Leuke goals ook uit Brazilië en Frankrijk dit weekend. Voor Palmeiras zag Dudu z’n kans eens schoon en op aangeven van Dimitri Payet liet Florian Thauvin (Olympique Marseille) een fraaie schuiver noteren. Oud-Ajacied Rasmus Lidgren had ook een fraaie goal.

Bas Dost staat na dit weekend op 22 goals in evenzoveel wedstrijden voor Sporting. Zaterdag opende hij de score en besloot er daarna nog drie te maken. Ook Gini Wijnaldum scoorde weer terwijl Vincent Janssen eindelijk weer eens een doelpuntje maakte.

Gelukkig, de Major League Soccer is weer begonnen. Dat leverde dit weekend meteen twee leuke goals op. Deze van Cubo Torres voor Houston Dynamo en een fraaie inzending van Anibal Godoy (San Jose Earthquakes).

3. Andrej Kramarić (SC Freiburg v 1899 HOFFENHEIM 1-1)

Een fijne tip van een van de trouwe volgers van deze rubriek wees op de weergaloze goal van Kramarić. Een tikkeltje tragisch was het afgelopen seizoen voor deze Kroaat: hij werd halverwege door Leicester verhuurd aan Hoffenheim. Leicester werd kampioen, en Kramarić bleef in Duitsland. Niet erg, zo blijkt:

2. Samman Ghodos (ÖSTERSUNDS FK v Trelleborgs FF 3-0)

Maakt sinds kort deel uit van de plannen van Janne Andersson, deze Ghodos. En dat betekent dat ‘we’ hem tegen kunnen komen wanneer Oranje de Zweden ontvangt om - hopelijk - de tweede plek in de WK-kwalificatiepoule veilig te stellen. In de kwartfinale van het Zweedse bekertoernooi kwam de aanvallende middenvelder in elk geval goed voor de dag:

1. Memphis Depay (OLYMPIQUE LYON v Toulouse 4-0)

Memphis knokte zich de afgelopen weken terg in de basiself van coach Bruno Genesio. Hij was in de laatste zes duels goed voor vijf goals en twee assists. Memphis lijkt terug, en dan durf je weer. Eén keer, heel kort maar, keek hij op. En dat was voldoende. Voldoende om de berekening te maken die nodig was om doelman Alban Lafont te verschalken. Te overbruggen afstand, benodigde balvlucht en -curve en dat vertalen naar één veeg met de pantoffel tegen het lederen speeltuig.