Luchtvaart

Stakend grondpersoneel in Berlijn laat honderden vluchten uitvallen

Honderden vluchten vanaf de twee Berlijnse luchthavens Tegel en Schönefeld zijn maandag geannuleerd vanwege een nieuwe staking door grondpersoneel. De staking duurt waarschijnlijk tot woensdagochtend en raakt vooral vluchten van Lufthansa, Airberlin, Ryanair en easyJet. Op Tegel vervallen dinsdag 465 vluchten, op Schönefeld gaat het om 195 vluchten. Vakbond ver.di riep de tweede staking in vier dagen uit omdat werkgevers niet hebben gereageerd op de eerste staking van vrijdag. Toen werden 700 vluchten geannuleerd en tienduizenden passagiers gedupeerd. Het grondpersoneel eist meer loonsverhoging dan de werkgevers willen bieden. Ook in Frankrijk is het luchtverkeer ernstig ontregeld, daar staken de luchtverkeersleiders. (NRC)