Judo

Drie keer goud voor Nederlandse judoka’s bij Grand Slam in Bakoe

Guusje Steenhuis heeft zondag voor de derde keer op rij de Grand Slam van het Bakoe gewonnen, in Azerbeidzjan. De Nederlandse judoka versloeg in de finale in de klasse tot 78 kilogram haar Nederlandse rivale Marhinde Verkerk. Na ruim drie minuten scoorde Steenhuis een beslissende ippon. Het was haar vijfde eindoverwinning in een toonaangevende Grand Slam. Goud was er in Bakoe ook voor Michel Korrel, die zijn eerste grandslamzege behaalde. De Nederlander was in de eindstrijd in de klasse tot 100 kilogram te sterk voor de Azerbeidzjaanse publiekslieveling Elmar Gasimov, die in de verlenging door een straf verloor. Tessie Savelkouls bezorgde de Nederlandse ploeg de derde gouden medaille. Savelkouls rekende in de finale van de klasse boven 78 kilogram overtuigend af met de Turkse Kayra Sayit. (ANP)