Honkballers verslaan Israël op WBC

Dankzij de winst maken de Nederlandse honkballers nog altijd kans op een plek in de halve finale.

Foto Kazuhiro Nogi/AFP

De Nederlandse honkballers maken nog altijd kans de halve finale te bereiken van de World Baseball Classic (WBC), het officieuze WK dat op dit moment wordt gehouden. Maandag won het Nederlandse team de tweede wedstrijd uit de tweede ronde van Israël.

Zondag leden de Nederlanders nog een verlies, door de eerste wedstrijd uit de tweede ronde niet langs Japan te komen. Na elf innings won Japan met 8-6 van de Nederlanders.

Maandag slaagde de ploeg van bondscoach Hensley Meulens er echter in hun kansen op de halve finale weer te vergroten. De wedstrijd tegen Israël werd ruim gewonnen met een eindstand van 12-2 na acht innings. Vorige week verloor het Nederlandse honkbalteam nog met 4-2 van de Israëliërs. Het Israëlische team dat grotendeels bestaat uit Amerikaanse profhonkballers van Joodse afkomst is de grote verrassing van dit WK. Ze staan 41ste op de ranglijst en spelen boven verwachting goed.

Halve finale

Na Israël treft Nederland in de tweede rond nu alleen nog Cuba, waartegen woensdag wordt gespeeld. Als Nederland daar wint, is een plek in de halve finale waarschijnlijk binnen. De nummers één en twee van de groep gaan naar de finaleronde in Los Angeles.

Vier jaar terug werden de Nederlandse honkballers in de halve finale uitgeschakeld door de Dominicaanse Republiek. In 2011 won Nederland het WK.