HonkbalJapan is na vijf uur te sterk

Foto’s Toru Takahashi/AP

De Nederlandse honkbalploeg is de tweede ronde van de World Baseball Classics begonnen met een nederlaag. In Tokio won Japan zondag met 8-6. Het duel werd pas in de verlenging, in de elfde inning, beslist. In de Tokyo Dome had Japan steeds het initiatief. Het gastland kwam in de derde inning op een voorsprong van 5-1. Nederland sloeg in dezelfde inning terug met vier punten: 5-5. In de vijfde inning kwam Japan weer op voorsprong (6-5), maar Nederland kwam in de negende inning alsnog langszij dankzij een honkslag van Jonathan Schoop die Xander Bogaerts over de thuisplaat bracht. In de elfde inning stelde Japan de zege veilig: 8-6. Nederland speelt maandag tegen het verrassend sterke Israël, dat met 4-1 van Cuba won. Woensdag treft Nederland Cuba. De nummers één en twee van de groep gaan naar de finaleronde in Los Angeles. Op de foto boven probeert Andrelton Simmons (rechts) de bal, tevergeefs, naar het eerste honk te gooien. Op de foto onder twee Japanse fans bij het duel tussen Israël en Cuba.