Eredivisie

Ajax blijft door een zege op FC Twente in het spoor van koploper Feyenoord

Foto ANP Pro SHots

Ajax heeft zondag pas na rust afstand genomen van FC Twente: 3-0. Amin Younes opende in de 55ste minuut de score en gaf twaalf minuten later de assist bij de goal van Kasper Dolberg. De Deense spits zorgde in de slotminuut ook voor 3-0. De achterstand van Ajax op koploper Feyenoord (5-2 tegen AZ) blijft vier punten. Trainer Peter Bosz was blij dat Ajax aan één helft voldoende had voor de zege. De coach had zich voor rust „kapot geërgerd”. „Toen deden we niets waar Ajax voor staat. Gelukkig hadden we in de tweede helft wel gif in onze donder. Alleen dan kunnen we een goed georganiseerde ploeg kapot spelen. Dat wil ik donderdag ook tegen FC Kopenhagen zien”, blikte Bosz vooruit op de return in de Europa League. (ANP)