Cursus Betaald Voetbal

Ron Jans stopt als trainer en wordt hoofddocent bij de voetbalbond

Trainer Ron Jans (58) gaat aan het eind van dit seizoen aan de slag als hoofddocent voor de cursus Coach Betaald Voetbal bij voetbalbond KNVB. Dat maakte de bond zondagavond bekend. De trainer van PEC Zwolle had begin dit jaar al aangegeven dat hij na vier seizoenen de club zou verlaten. Bij de KNVB gaat Jans samen met Leon Vlemmings de vernieuwde opleiding voor coaches in het betaald voetbal inrichten. „Dit is een interessante functie. De weg die met de vernieuwde cursus wordt ingeslagen spreekt mij zeer aan, evenals het begeleiden van en het werken met enthousiaste, nieuwe trainers. Al met al een mooie job”, zegt Jans, die sinds 2013 werkte bij PEC Zwolle, waarmee hij in voorjaar 2014 de KNVB-Beker won door Ajax met 5-1 te verslaan. Ook won hij dat jaar met PEC Zwolle de Johan Cruijff Schaal. (ANP)