Recensie

Recensie

Recensie: Cocker en Gonzales in droomvertelling

Jarvis Cocker op Deutsche Grammophon, wie had dat kunnen denken? De Britpopzanger uit de groep Pulp verwierf zich een plek op het prestigieuze klassieke label door zijn samenwerking met pianist Chilly Gonzales, ex-technomuzikant en componist van minimale pianostukken. Het gelegenheidsduo bundelt de talenten op Room 29, een conceptalbum dat werd geïnspireerd door Cockers verblijf in het roemruchte hotel Chateau Marmont in Los Angeles. Met zijn gebruikelijke gevoel voor drama zingzegt hij een min of meer samenhangend verhaal waarin de geesten van Howard Hughes en Jean Harlow rondwaren als in een spookachtige film noir. Wanneer de verteller in zijn hoofd een orkest hoort, maakt Gonzales’ spaarzame pianospel plaats voor violen. Room 29 is een fascinerende droomvertelling waarin pop en klassiek samenkomen als onverwachte bedgenoten.