Boksen

Mayweather stelt pensioen uit voor partij tegen kooivechter

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather heeft zijn pensioen opgeschort. De veertigjarige Mayweather, een van de beste en meest succesvolle boksers ooit, kondigde zaterdag aan dat hij weer de ring in gaat. ‘Money’, zoals de bijnaam van de grootverdiener van het boksen luidt, wil het opnemen tegen de Ier Conor McGregor, een kooivechter (mixed martial arts). „Ik wil geen gehuil meer horen over geld. Teken die papieren en laten we in juni vechten”, zei Mayweather met de hem kenmerkende bravoure in een boodschap aan McGregor. De Ier daagde Mayweather eind vorig jaar uit. De Amerikaan bokste in september 2015 zijn laatste wedstrijd. Mayweather won als profbokser al zijn 49 partijen, waaronder het lucratieve ‘Gevecht van de Eeuw’, in mei 2015 tegen de Filippijn Manny Pacquiao. (ANP)