Recensie

Recensie Muziek

Recensie: Beats als spijkers bij Big Sean

Rapper Big Sean, 28, en afkomstig uit Detroit, wil op zijn vierde album volwassener overkomen. Daarom ontbreekt hier een uitdagend nummer als ‘I Don’t Fuck With You’ (2015), en is ‘rebirth’ het thema van zijn nieuwe album, I Decided.. De muziek op I Decided. klinkt schel en gestaald, zoals meer eigentijdse hiphop. Terwijl de beats roffelen als spijkers, en de stemmen doordringend hun koorzang zingen, blijkt de charme van Big Sean te zitten in rap en melodie. Big Sean, pseudoniem van Sean Anderson, heeft een diepe stem die aangenaam lijkt te veren over minimalistische beats. ‘Bounce Back’ biedt swingende pop-rap. ‘No Favors’ verleidt met een suizend geluidsbeeld, opgeschrikt door gesoigneerd meeuwengekrijs. Stadgenoot Eminem laat in een gastrol horen nog altijd het snelst en zwartgalligst te kunnen rappen van iedereen.