Twee kiezers in gesprek. Zij stemt D66, hij CDA

Kijken Waarom stem jij wat je stemt? Elke dag tot aan de verkiezingen gaan kiezers met elkaar in debat. Vandaag: Elene Walgenbach (D66) en Marc Frana (CDA).

Je keuze voor een politieke partij is soms lastig uit te leggen. In de serie ‘de kiezer in debat’ van NRC en WaaromKiesJij.nl proberen telkens twee verschillende kiezers dat toch en gaan met elkaar in gesprek.

Elke dag tot aan de verkiezingen zullen deze debatten op nrc.nl worden uitgezonden. Vandaag zijn Elene Walgenbach (D66) en Marc Frana (CDA) aan de beurt.

Bekijk hieronder de video:

En? Wat vonden jullie van het debat?
Elene Walgenbach:

“Ik vond het een fantastisch initiatief. Ik stem zelf D66, en er zijn veel mensen in mijn omgeving met dezelfde politieke kleur. Dan worden gesprekken soms nogal eenzijdig. Naar mijn mening is het erg belangrijk om gesprekken aan te gaan met mensen met een andere mening, iets wat nu nog te weinig gebeurt. Op die manier creëer je wederzijds begrip en respect.”

Marc Frana:

“Het was een goed gesprek dat ook goed werd gemonitord. Het is handig om een keer een blik te krijgen in het denkproces van iemand met een andere politieke mening.”

Zijn jullie van mening veranderd?
Walgenbach:

“Nee, ik ben eigenlijk nog stelliger geworden. Het werd me duidelijk dat mijn politieke overtuiging diep zit.”

Frana:

“Nee helemaal niet, het was eerder een dialoog dan een discussie.”

Deze serie is een productie van Waaromkiesjij.nl i.s.m. onafhankelijke documentairemakers (zie credits). Met dank aan: Modestraat, Amsterdam-Noord, Humanitas Bergweg, Rotterdam. Muziek: ‘We is Shore Dedicated, CC BY - NC 4.0’. Zelf in gesprek met kiezers van andere partijen? Ga naar WaaromKiesJij.nl.