Minstens veertig doden bij bomaanslag Damascus

De aanslag vond plaats in de buurt van een heilige begraafplaats en was gericht tegen Sjiitische pelgrims. De aanslag is nog niet opgeëist.

Een van de bussen die werd geraakt door een explosie in Damascus
Een van de bussen die werd geraakt door een explosie in Damascus Foto Louai Beshara/AFP

Bij een bomaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus zijn zaterdag dertig mensen om het leven gekomen en meer dan honderd gewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters. Twee zelfmoordterroristen zouden zich hebben opgeblazen.

Twitter avatar ReutersWorld Reuters World Two bombs go off in Damascus, fatalities reported - state media https://t.co/hvOY3rt0ZT

Pelgrims

Er gingen kort na elkaar twee bommen af in de buurt van het oude centrum van Damascus. De eerste bom ontplofte toen een bus er vlak langsreed. De tweede bom ontplofte door een zelfmoordterrorist die zichzelf vlakbij opblies.

De aanslag was volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten gericht tegen Sjiitische pelgrims, voornamelijk afkomstig uit Irak, die op weg waren naar een begraafplaats vlak bij het oude centrum. Het is nog niet bekend wie er achter de aanslagen zitten.

De locatie van de begraafplaats waar de pelgrims naar op weg waren.