Havenaar kopt ADO naar eerste zege in 2017

Het enige doelpunt werd ruim een kwartier voor tijd met het hoofd gemaakt door invaller Mike Havenaar.

Den Haag speler Mike Havenaar (r) is de gevierde man na afloop.
Den Haag speler Mike Havenaar (r) is de gevierde man na afloop. Foto ANP.

PSV won zaterdag voor de achtste keer in negen wedstrijden na de winterstop en voerde de druk op de nummers één (Feyenoord) en twee (Ajax) van de eredivisie weer op.

De broers Siem en Luuk de Jong maakten in Deventer tegen Go Ahead Eagles (1-3) het verschil. Siem de Jong kreeg het vertrouwen van trainer Phillip Cocu, waardoor Marco van Ginkel genoegen moest nemen met een rol als reserve. De middenvelder scoorde sinds hij in de winterstop op huurbasis van Chelsea overkwam in bijna elke wedstrijd. Tegen Feyenoord viel Van Ginkel twee weken terug echter uit met een knieblessure. Tijdens zijn korte afwezigheid won PSV vorige week met 4-0 van Roda JC en uitgerekend Siem de Jong (de vervanger van Van Ginkel) was tweemaal trefzeker. Cocu zag daarom geen reden wijzigingen in zijn ploeg door te voeren.

Heracles wint met 2-1 van FC Utrecht

Heracles Almelo heeft zaterdagavond in de eredivisie met 2-1 gewonnen van FC Utrecht. Aanvoerder Thomas Bruns bezorgde de thuisploeg de drie punten door een snelle tegenaanval in twee instanties succesvol af te ronden.

De ploeg van coach John Stegeman moest zich terugknokken van een 1-0 achterstand bij rust. Yassin Ayoub had de Domstedelingen in de 26e minuut op voorsprong gebracht door de rebound binnen te schieten nadat doelman Bram Castro eerst redding had gebracht op een inzet van Gyrano Kerk.

Meteen na rust bracht Brandley Kuwas de thuisploeg op gelijke hoogte. Een late aanval via Kuwas bracht Bruns in stelling en die schoot de bal langs doelman David Jensen van FC Utrecht.

FC Utrecht blijft vierde, met nu nog twee punten voorsprong op Vitesse. De Arnhemmers versloegen vrijdag Sparta al met 5-0. Heracles is nu negende met 31 punten.

ADO won in eigen stadion van NEC

ADO Den Haag heeft zaterdagavond dan eindelijk de eerste overwinning van dit kalenderjaar geboekt. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk won in eigen stadion met 1-0 van NEC.

De Hagenaars droegen daardoor de laatste plaats in de eredivisie over aan Roda JC. Het was de eerste overwinning in de competitie sinds 18 december. Het enige doelpunt werd ruim een kwartier voor tijd met het hoofd gemaakt door invaller Mike Havenaar.

(ANP)