In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Duizenden Afghanen in Pakistan verzamelen zich in Torkham bij de Afghaanse grensovergang om terug te keren naar hun land. De grens was na een serie aanslagen een maand lang gesloten.
Muhammad Sajjad/AP
Beveiligingsmedewerkers kunnen even uitrusten terwijl de tweede plenaire sessie van het Nationale Volkscongres aan de gang is in de Grote Hal van het Volk in Beijing.
Nicolas Asfouri/AFP
De welpjes van de jachtluipaardvijfling die op 1 februari werd geboren, mochten donderdag voor het eerst naar buiten in Safaripark Beekse Bergen.
Rob Engelaar/ANP
Spits Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund viert zijn doelpunt in de Champions League wedstrijd tegen Benfica. Dortmund won de wedstrijd met 4-0 en gaat door naar de kwartfinales.
Guido Kirchner/AFP
Boeren uit Kreta raken slaags met de oproerpolitie in Athene. De boeren protesteerden woensdag tegen voorgenomen belasting- en pensioenhervormingen.
Orestis Panagiotou/EPA
Deelnemer aan de Holi-viering in Vrindavan in Uttar Pradesh, India.
Cathal McNaughton/Reuters
Jesse Klaver bij een 'meetup' van GroenLinks in de concerthal Afas Live donderdagavond in Amsterdam. Een in de Nederlandse politiek ongekend evenement: ingeleid door een show met rappers, zangeressen en een live band, sprak lijsttrekker Klaver vijfduizend mensen toe.
Olivier Middendorp
Een dakloze man scheert zich op straat in Chennai, India.
Arun Sankar/AFP
Een katoenmarkt in Soungalodaga, Burkina Faso.
Luc Gnago/Reuters
Ultra-orthodoxe joodse kinderen in kostuums kijken naar een opgehangen pop die de boosaardige Haman uit het boek Esther symboliseert, tijdens de Poerimviering op een school in Jeruzalem.
Menahem Kahana/AFP
Grote golven slaan vanuit de oceaan in een zwembad aan Bondi Beach in Sydney, Australië.
William West/AFP
Een lawine rolt van een berg in Anzère in Zwitserland. De lawine werd opgewekt door lawine-onderzoekers. Woensdag kwamen zeker twee en waarschijnlijk drie Nederlandse studenten uit Nijmegen om het leven door een lawine in de Franse Alpen.
Jean-Christophe Bott/EPA
Rookwolken en opvliegende duiven boven Mosul na een luchtaanval in de strijd om de stad tussen Iraakse strijdkrachten en IS.
Aris Messinis/AFP
Terwijl de bewoners van Wadi Hajar in Mosul, die maandenlang beperkt toegang hadden tot water, eten en elektriciteit, werden beschoten door IS vluchtten ze op sokken en blote voeten naar gebieden die nu onder leiding zijn van Iraakse eenheden.
Goran Tomasevic/Reuters
Een houwitser van de Iraakse Abbas Brigade vuurt op vijandelijke stellingen ten noordwesten van Mosul.
Mohammed Sawaf/AFP
Bezoekers van het San Juan de Dios festival Tultepec in Mexico, rennen weg wanneer vuurwerk wordt afgestoken bij de traditionele 'torito', een van papier gemaakte stier.
Ronaldo Schemidt/AFP
Ter voorbereiding van de aanstaande EU-top overlegden de Spaanse premier Mariano Rajoy, de Italiaanse premier Paolo Gentiloni en bondskanselier Merkel maandag in Versailles met president Hollande van Frankrijk.
Michel Euler/AP
Bij een aanval op een militair hospitaal in Kabul doodden terroristen woensdag tenminste vier mensen en raakten er meer dan zestig gewond. De gevechten met veiligheidstroepen hielden nadien nog uren aan.
Rahmat Gul/AP
Koning Willem-Alexander ontvangt dinsdag op Paleis Noordeinde de ambassadeur van Qatar, Sjeikh Jassim bin Mohammed bin Saud Al-Thani, voor de overhandiging van de geloofsbrieven. Een geloofsbrief is een document waarin een staatshoofd verklaart dat een nieuwe ambassadeur hem en zijn land vertegenwoordigt.
Martijn Beekman/ANP
De jaarlijkse Leadville Ski Joring wedstrijd in Leadville, Colorado. Skijøring is een wintersport waarbij de skiër zich laat voorttrekken door sledehonden, paarden of motorfietsen. In Leadville, waar de wedstrijd al sinds 1949 gehouden wordt, moeten de deelnemers een parcours afleggen met onder meer sprongen en slaloms.
Jason Connolly/AFP