NoordgrensAsielzoekers gered uit sneeuwstorm

Foto John Woods / AP

Negentien asielzoekers zijn deze week gered uit een sneeuwstorm terwijl ze vanuit de VS naar Canada vluchtten. Dat heeft de burgemeester van het Canadese grensplaatsje Emerson gezegd. Migranten trekken naar de grens om het land van president Trump te ontvluchten en hun heil te zoeken in Canada. Sommigen steken over via een spoorlijn bij Emerson. Onderkoeling en bevriezing liggen daarbij op de loer. Een groep van 17 vluchtelingen had bescherming gezocht in een schuur nabij de grens.

In de eerste twee maanden van dit jaar is het aantal mensen dat de grens is overgestoken om in Canada asiel aan te vragen meer dan verdubbeld in vergelijking met dezelfde periode in 2016, tot ongeveer 1.700. De Canadese politie heeft vluchtelingen gewaarschuwd om het strenge winterweer niet te trotseren om de oversteek te wagen. (Reuters, AP)