Nationale Politie

Minister: ex-korpschef Bouman moet meewerken aan onderzoek

De voormalige korpschef van de politie Gerard Bouman moet weer gaan meewerken aan het onderzoek dat de onafhankelijke commissie-Ruys op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie instelt naar fraude bij de centrale ondernemingsraad (COR) van de politie. Dit zegt een woordvoerster van minister Blok. In een brief aan Bouman schrijft Blok vandaag er vanuit te gaan dat Bouman „weer gaat meewerken” aan de verhoren van de commissie. Bouman liet woensdag de minister weten geen zin meer te hebben in het onderzoek omdat een lid van de commissie zich bevooroordeeld zou hebben getoond in een gesprek. De minister heeft Bouman uitgenodigd voor een gesprek om zijn grieven toe te lichten. Bouman is niet op die uitnodiging ingegaan, aldus Blok. (NRC)