Podcast

Haagse Zaken: Mark Rutte

Annemarie Kas en Petra de Koning over de campagne en maniertjes van VVD-lijsttrekker Mark Rutte.
Foto ANP / Robin Utrecht

Politici in de krant. Politici op televisie. Op de radio. Op billboards. Op sociale media. Politici buitelen over elkaar heen om hun standpunten te verdedigen en aan te prijzen en de standpunten van andere partijen juist neer te sabelen. Het is campagnetijd.

Haagse Zaken is de nieuwe politieke podcastserie van NRC, waarin we je laten kennismaken met zeven van de meest spraakmakende lijsttrekkers van het Binnenhof. Wat is hun visie op Nederland? Hoe geven ze leiding aan hun partij? Zijn ze benaderbaar voor journalisten? En hoe gaan ze met kiezers om als ze op campagne zijn op de markt?

Luister ook naar de zesde aflevering van Haagse Zaken, over D66-leider Alexander Pechtold.

In deze zevende (en voorlopig laatste) aflevering van Haagse Zaken praten verslaggevers Annemarie Kas en Pettra de Koning over premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte. Annemarie volgt de VVD voor NRC in Den Haag, Petra volgde Rutte in 2015 een jaar lang letterlijk overal voor een bijzonder portret. De presentatie van Haagse Zaken is zoals altijd in handen van onze columniste Lamyae Aharouay.

Luister via deze player naar de podcast over Mark Rutte:

Luister ook naar de eerdere aflevering van Haagse Zaken over Sybrand Buma (CDA), Lodewijk Asscher (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks), Geert Wilders (PVV) en Henk Krol (50Plus).