Duitser Marcel Hesse (19) bekent twee moorden

Hesse werd donderdag opgepakt. Hij vermoordde een 9-jarige jongen en een 22-jarige man.

Voor het huis van de vermoorde 9-jarige jongen zijn bloemen, kaarsen en knuffelbeesten neergelegd.
Voor het huis van de vermoorde 9-jarige jongen zijn bloemen, kaarsen en knuffelbeesten neergelegd. Foto Marcel Kusch / dpa / AP

De 19-jarige Duitser Marcel Hesse heeft bekend dat hij twee moorden heeft gepleegd. Dat meldt de politie van Bochum vrijdag. Hesse werd donderdag na een klopjacht van drie dagen opgepakt, waarbij meer dan honderd politiemensen betrokken waren.

Hesse kreeg internationale bekendheid toen hij een 9-jarige buurjongen in Herne doodstak en de beelden van zijn gruweldaad op internet zette. Hij deed dat in zijn ouderlijk huis. Hierna vluchtte Hesse naar een vriend, die hem onderdak verschafte.

Tweede slachtoffer

Toen de 22-jarige kennis ontdekte dat zijn logé gezocht werd voor de kindermoord, zei hij dat tegen Hesse. Die reageerde hierop door de man met tientallen messteken om het leven te brengen en zijn huis in brand te steken.

Direct hierop begaf Hesse zich naar een Grieks grillhuis. Daar vroeg hij een medewerker de politie te bellen, om zichzelf aan te geven. Die kwam snel om Hesse in te rekenen.

De ligging van Herne, waar de moorden werden gepleegd:

Moord om afwijzing en internet

Hesse zei de moorden te hebben gepleegd vanwege zorgen en frustraties. Hij zou zijn geweigerd om toe te treden tot het Duitse leger. Ook had hij, doordat zijn ouders waren verhuisd, geen toegang meer tot het internet. Om deze redenen deed hij een zelfmoordpoging. Toen dat mislukte, vermoordde hij zijn buurjongen.

Een agent die de verdachte overhoorde omschreef Hesse als “ijskoud” en “emotieloos”. Het onderzoek en de verhoren zullen de komende dagen verder gaan.