Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit zijn de vijf beste verhalen van deze week.

Foto ANP
 1. Nederlandse kiezers zijn rijk, gelukkig én ontevreden


  Nederlandse kiezers zijn rijk, gelukkig en gek genoeg tóch niet tevreden: FT analyseert de stand van het land aan de hand van statistieken over inkomen, werkloosheid en vrije tijd. Tip van techredacteur Wouter van Noort.

 2. Brexit is goed voor Amsterdam

  Correspondent Caroline de Gruyter kwam een interessant rapport tegen van de denktank Bruegel. Daarin wordt voorspeld dat de Brexit goed is voor Dublin, Frankfurt, Parijs en ook voor Amsterdam.

 3. De Amerikaanse geldschieters van Wilders


  The New York Times duikt op Wilders en andere Europese populisten. Niet alleen Russiche beïnvloeding zorgt voor hoofdpijn bij Europese overheden, maar ook Amerikaanse sponsoring van radicale politici.

 4. Die andere grensmuur in Latijns-Amerika

  Wist je dat er al een border wall is in Latijns-Amerika? Beeldredacteur Arjan de Jongh tipt dit verhaal van Buzzfeed, over de muur tussen Argentinië en Paraguay.

 5. Sovjet-Unie door de ogen van een Amerikaan


  Majoor Martin Manhoff zat begin 1950 twee jaar op de Amerikaanse ambassade in Moskou. Zijn foto’s en filmpjes vormen een bijzonder document van het Sovjetleven in die tijd, ziet Eva Cukier bij Radio Free Europe.

  Lees en bekijk hier: The Manhoff Archives