Recensie

Recensie

Zes keer Testino voor vijf jaar Vogue

Beroemde modefotograaf Mario Testino vloog woensdagochtend samen met Vogue-hoofdredacteur Karin Swerink in een privé-vliegtuig vanaf Parijs, waar het modeweek was, naar Amsterdam. Testino maakte zes reportages voor de vijfjarige-jubileumeditie van de Nederlandse Vogue, die woensdagmiddag werd gepresenteerd in het sjieke Conservatorium Hotel. Vooraf verzocht Vogue of journalisten Testino tijdens de persconferentie vragen over de modellen in het blad wilden stellen, en niet over zijn samenwerkingen met bijvoorbeeld de Amerikaanse society-familie Kardashian. Dus gingen de vragen over Nederlandse topmodellen Doutzen Kroes en Laura Stone, die op de cover staan. Bloot, starend in de camera, met hun lichamen naar elkaar gedraaid, Lara’s hand teder op het gezicht van Doutzen. De achtergrond is oranje en de letters zijn goud. Op de binnenvouw zoenen ze.

In het blad staan interviews met de Nederlandse mode-ontwerper Sophie Hardeman; Hanna Schouwink, partner bij de vooraanstaande New Yorkse galerie David Zwirner, en Christiaan Houtenbos (71), die werd geboren in Bovenkarspel en nu een veel gevraagd haarstylist is. Verder: vooral veel Testino. Hij was zes dagen in Amsterdam en maakte elke dag één modereportage. Over dag vier, de shoot met Kroes en Stone, staat in het verslag: ‘Mario roept dat Doutzens billen en Lara’s borsten samen de perfecte vrouw zouden zijn.’