Ajax gaat in Europa League onderuit bij FC Kopenhagen

Foto ANP

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen FC Kopenhagen met 2-1 verloren. Bij rust stond het 1-1 in stadion Parken. Ajax kende een uiterst beroerde start in Kopenhagen. Al binnen een halve minuut keek de ploeg van trainer Peter Bosz tegen een achterstand aan, toen Rasmus Falk een mooie aanval knap afrondde.

Ajax, dat verrassend genoeg aan de aftrap verscheen zonder Hakim Ziyech, kwam na ruim een half uur op gelijke hoogte dankzij de Deense spits Kasper Dolberg. Het betekende de eerste tegengoal van FC Kopenhagen op eigen veld sinds augustus vorig jaar. Na een kwartier in de tweede helft maakte Andreas Cornelius met een kopbal de winnende treffer voor de Denen (2-1). De return is volgende week donderdag in de Amsterdam Arena.