Tunisair schort alle vluchten op door personeelruzie

Technici en piloten gingen voor het vertrek van een vlucht met elkaar op de vuist.

Foto Fabrizio Bensch / Reuters

De Tunesische vliegtuigmaatschappij Tunisair heeft alle vluchten voorlopig moeten opschorten na een uit de hand gelopen personeelsruzie. Technici en een twee piloten gingen donderdag met elkaar op de vuist, melden Franse media.

De ruzie ontstond donderdagochtend op het vliegveld Tunis-Carthage voor het beoogde vertrek van de vlucht Tunis Air 716 naar Parijs. Volgens een lokaal radiostation moest de politie tussenbeide komen om een einde te maken aan het gevecht. De gezagvoerder zou met blauwe plekken in het gezicht de cockpit hebben verlaten.

Uniformen

Daarop liet de Tunisair weten alle vluchten tijdelijk te schrappen vanwege de levende “spanningen” die de afgelopen weken onder het personeel zijn ontstaan. Technici zeggen dat ze slecht worden behandeld door de piloten, die op hun beurt zeggen dat ze het er niet mee eens zijn dat hun uniformen te veel lijken op die van de technici.

Een woordvoerder heeft tegen Franse media gezegd dat het stilleggen van alle vluchten noodzakelijk was om de veiligheid van de vloot en passagiers waar te borgen. Tunisair heeft in totaal 29 vliegtuigen in gebruik. Enkele duizenden reizigers moeten mogelijk een nieuwe vlucht vinden.