Tonijnceviche

Deze ceviche marineren we in tijgermelk, een pittige marinade die ook wordt gebruikt als smaakmaker. Onmisbaar voor een goede ceviche, die u ook kunt maken met zalm of andere rauwe vis.

Snijd de donkerrode bloedlijn die door de tonijn loopt weg om zoveel mogelijk van het naar ijzer smakende bloed te verwijderen. Bestrooi de vis met zout en kamille, verpak hem luchtdicht en leg hem 30 tot 45 minuten in de koelkast. Maak de tijgermelk: haal de wortel, de komkommer, de biet, de rode ui, de tomaten en de serranopeper door een sapcentrifuge. Haal de tijgermelk door een fijne zeef; gooi de vaste stoffen weg. Meng het groentevocht, het limoensap, het grapefruitsap en het kokoswater in een schaal goed door elkaar. Voeg zout naar smaak toe. Zet het apart. Spoel de kamille en het zout van de tonijn en dep de vis droog met keukenpapier. Zet je mes in een hoek van 45 graden en snijd plakjes van ½ centimeter dwars op de vezels. Snijd elk plakje in een vloeiende beweging; met zagende bewegingen verknoei je het visvlees. Leg de plakjes in een middelgrote schaal, voeg de tijgermelk toe en wentel de plakjes erdoor. Haal de tonijnplakjes uit het vocht en verdeel ze over kommen. Schep zoveel tijgermelk in elke kom dat de bodem net bedekt is. Garneer de vis met avocado, wat grapefruit, komkommer, radijsjes, jalapeño en kamille.