Verwarde man valt mensen met hakbijl aan op station Düsseldorf

Volgens de Duitse autoriteiten heeft de dader geen terroristisch motief, hij kampt met psychische problemen.

David Young//dpa via AP

Een man heeft op het station van de Duitse stad Düsseldorf donderdagavond verschillende mensen verwond met een hakbijl. Volgens de Duitse autoriteiten had de dader geen terroristisch motief. De dader is een 36-jarige inwoner van het Duitse Wuppertal, afkomstig uit voormalig-Joegoslavië. Hij kampt volgens de autoriteiten met psychische problemen.

Twitter avatar polizei_nrw_d Polizei NRW D #Polizei #Großeinsatz am #HbfDüsseldorf: 36-jähriger #Täter aus Wuppertal mit psychischen Problemen / 7 Opfer #HbfDüsseldorf weiter gesperrt

De politie rukte donderdagavond met groot materiaal uit, volgens het Duitse weekblad Der Spiegel. Het station is tijdelijk ontruimd geweest.

De politie meldt dat er vijf gewonden zijn gevallen, waarvan een ernstig. Een ooggetuige zei tegen de Duitse krant dat een man met een bijl uit een net gearriveerde trein sprong en op mensen begon in te hakken. De aanval vond plaats rond negen uur ‘s avonds.

Düsseldorf ligt zo’n vijftig kilometer van de Nederlandse grens.

In een trein in Zuid-Duitsland viel afgelopen zomer een jongeman passagiers aan met een bijl en een mes terwijl hij ‘Alluha Akbar!’ riep. Vier gewonden vielen bij die aanslag. De dader, een 17-jarige asielzoeker met een Afghaanse achtergrond, werd door de politie doodgeschoten toen hij probeerde te vluchten.