Donaties

Ondernemer Thünnessen doneert fors aan 50Plus

De Haagse vastgoedondernemer Chris Thünnessen is de grootste particuliere donateur van een Nederlandse politieke partij. Hij schonk sinds 2015 via zijn bedrijf Metterwoon een bedrag van 350.000 euro aan 50Plus. Dat blijkt uit de lijst met giften aan politieke partijen die het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag publiceerde. Thünnessen was eerder een financier van andere nieuwe politieke partijen, zoals Leefbaar Nederland en de LPF. Hij zegt de partij van Henk Krol ook te adviseren. „Alles voor een betere economie!” Thünnessen vindt 3,5 ton fors, maar noodzakelijk. „Met 10.000 euro kom je er niet.” Bij D66 duiken de meeste miljonairs als donateur op: beurshandelaar Rob Defares (54.000 euro sinds 2015), mediaondernemer Willem Sijthoff (17.500 euro) en uitzendbaas Alex Mulder (10.000 euro). Opvallend is ook de gift van 5.500 euro van ene R. Pechtold te Rotterdam. Dat is de broer van lijsttrekker Alexander Pechtold: Roland.