sanering veilinghuis

Christie’s Amsterdam gaat zich beperken tot hedendaagse kunst

Veilinghuis Christie’s gaat in Amsterdam fors saneren. Vanaf de zomer zal alleen nog hedendaagse kunst worden geveild. Hoeveel van de 25 personeelsleden hun baan zullen verliezen, staat nog niet vast. Mogelijk verkoopt het veilinghuis ook het pand aan de Cornelis Schuytstraat.

De sanering maakt deel uit van een wereldwijde strategische koerswijziging. De vestiging in South Kensington in Londen gaat dicht, en in totaal zullen 250 medewerkers hun baan verliezen.

„Objectief gezien is dit een begrijpelijke stap”, zegt Arno Verkade, die vorig jaar aantrad als directeur van Christie’s Nederland. De veilingmarkt en de smaak van kunstkopers zijn dramatisch veranderd, aldus Verkade. Christie’s breidt in Azië de activiteiten juist uit en investeert in online veilingen. (NRC)